Международен ден на жените мотористи- прессъобщение за медии

 1 май 2021 годинаМЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА ЖЕНИТЕ МОТОРИСТИ! Мечтите трябва да се сбъдват! На пътя има място за всички!

Уважаеми представители на българските медии, скъпи приятели и съмишленици, за първи път в историята на празника за България, Международния ден на жените мотористи ще се проведе едновременно в три града – София, Стара Загора и Шумен! Международният ден на жените мотористи се отбелязва в световен мащаб вече 15 години подред.  Идеята за това празнуване принадлежи на Вики Грей от Канада.  Сега, няколко години по-късно, в събитията по случай Международния ден на жените-мотористи участват ентусиастките с мотори от почти всяка една точка на земното кълбо. Международният ден на дамите с мотори е признат и от Световната мотоциклетна федерация (FIM). Този ден отбелязват всички жени мотористи, без ограничени по държави, групи или принадлежност към организации.  За България, празникът се организира от Сдружение на Жените Мотористи „Lady Bikers MPowered България“ и партньори.

1.Програма за град София:

  • 10:00 часа: среща на всички и събиране за шествието пред Националния исторически музей;
  • 11.00ч. групата на жените мотористи потегля  за празнично шествие от НИМ в посока Клуб „333“ представителство „Индиан“, ул. „Воденичарски път“ 4 с кратка спирка за фото-сесия пред Катедралата „Александър Невски“;
  • 12.00ч: групата жени мотористи потегля в посока ул. „Г.С. Раковски“, наляво по бул. Сливница и след пресечката с Околовръстен път – вдясно към с улица Воденичарски път до представителство „Индиан“.
  • 13.00ч.: пристигане в представителството н „Индиан“. Среща на кафе.

2.Програма за град Стара Загора:

  • 12.00ч.: благотворително стънт и дрифт шоу , организирано от  Мото група „Саламар Иринопол“ и с подкрепата на MC „Free Wind Riders“. Място: паркинга на Метро Стара Загора;
  • 16.00ч.: представително шествие на жените мотористи в града

3.Програма за град Шумен:

  • 10:00ч.: среща  на бензиностанция ОМВ Шумен

Дестинацията е паметник „Създатели на българската държава“, след което жените мотористи ще се включват в откриването на мотосезона заедно с шуменските мотоклубове.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *