Девет жени на две колела и пикът на Персеидите

Паркирахме деветте мотора в едно уширение на пътя над с. Балша с разкошна панорама към София и достатъчно далеч от светлинното замърсяване над града, за да можем да се насладим на пика на Персеидите, но нека почнем от начало.Темата накратко:

🌄 Разкошна дестинация за гледка към залеза малко преди Годеч.

🍽 Вкусна вечеря край пътя (единодушно препоръчваме телешкия език в Route 80 ресторант).

🌠 Дъжд от падащи звезди и много смях на панорамния път над с.Балша.

🏍 9+ свободни (по дух) жени на две колела.

Събрахме се на плаца на @Индиан България и тръгнахме в 19:00 в посока Пожарево, където искахме да гледаме първо залеза. Водач на групата беше Лили – президент на „Жените мотористи ЕМпауърд България“. Тя знаеше мястото и го предложи, а и е най-опитна сред нас. На излизане от Божурище се оказа, че пътят е в ремонт и е много неприятен за каране. Бърза спявка на пътя и обратен. В крайна сметка стигнахме до един хълм в отбивка от пътя София – Годеч край Бучин проход (вижте картата по-долу). По този път като цяло гледките са страхотни и има доста места, на които можете да се насладите на разкошни залези. Освен това, пътят е супер гладък, а завоите много леки и приятни – подходящи за лежерно каране и за начинаещи мотористи и шофьори.

Около 21:00 слънцето беше потънало, а ние прилично гладни и жадни. Отправихме се към ресторант Route 80, който се намира на излизане от София в посока Сливница. Единодушно препоръчваме телешкия език в менюто, а еднолично Радослава ви препоръчва шкембе чорбата. Много топло обслужване, важно е да се отбележи. Към 23:30 се отправихме към с. Балша, край което има панорамен път, който минава по склона на Стара планина. В едно от уширенията беше супер удобно да паркираме моторите и да се позиционираме на ливадата, за да се насладим на пика на Персеидите, който беше прогнозиран за същата нощ. Споменах в началото, че идването ни стана повод една двойка да си тръгне от въпросното романтично местенце. Ние не знаем какво точно правеха там и защо си събраха такъмите като пристигнахме. Само можем да предполагаме.

Излишно е дори да опитвам да предам настроението и емоцията, когато след каране и хапване се излегнахме на топлата вечерна, августовска поляна, за да гледаме падащите звезди и да си говорим за… тайна. Затова няма.

Накратко:

18:30    Среща на Инидан България за здрасти, снимки и влизане в настроение.

19:00    Индиан – панорамата край Бучин проход (около 30 мин без фалстарта към Пожарево)

21:00    Панорамата край Бучин проход – ресторант Route 80 (около 30 мин през Костинброд)

23:30     Ресторант Route 80 – с. Балша (около 20 мин през Голяновци)

Една бележка от автора към всички начинаещи мотористи. Карайте с компания. Бъдете смели, намерете си групичка. Мотористите с супер отворени и приемащи хора. Запознах се с момичетата от „Жените мотористи ЕМпауърд България“ на 9 януари на домашно парти, което Лили беше обявила във фейсбук групата (линк). Не познавах никоя от тях дотогава, нямах идея как функционира групата, никаква представа кой какъв е, нямах мотор. Само книжка и мерак. Виждала съм всяка от тях не повече от 3-4 пъти на различни събития, които си организираме в групата. Когато се съберем, винаги има някой, който не познава друг, но всички се чувстваме и отнасяме една към друга като към близки приятели. Така че – смело, не се страхувайте да кажете „здрасти, аз съм тук“ и да се включите към някое от събитията, които са много разнообразни по времетраене, интензитет и тематика.

Текст и снимки: Миряна Георгиева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *