Трета Национална кампания“Заедно срещу рака на гърдата“

На 16 октомври 2021 година, за трета поредна „Сдружение на жените мотористи eмпауърд България“ (Lady Bikers Mpowered Bulgaria) ще проведе Национална кампания „Заедно срещу рака на гърдата“. Събитието ще се състои в град Пловдив, Гребна база, от 10.00ч. до 16.00ч. и включва следните дейности:

Мобилна линейка: Безплатни профилактични прегледи с мамографски апарат и консултации с лекар, специалист-мамолог с богат опит в ранния скрининг. Прегледите ще се извършват от лекар-специалист – д-р Никола Ганашев, и ще се консултират от проф. Малинова. Средствата за апаратурата и лекарския екип на 16.10.2021г. са осигурени от Сдружението на Жените Мотористи „Lady Bikers MPowered“!

Почетно Мото-шествие в град Пловдив.

Благотворителен базар: Събиране на средства за закупуване на мобилен мамограф/ехограф, който ще бъде предоставен за ползване в мобилна линейка.

Тазгодишното издание „Срещу рака на гърдата“ се реализира под мотото : „Заедно за осведоменост и съпричастност“ и с любезното съдействие на нашите съмишленици от: „Widows Sons Bulgaria“, „Masonic Riders“, „PLD Riders“ и МБАЛ „Св.Мина“-град Пловдив!

Днес знаем, че проблемът изисква гласност, осъзнаване и взаимност – от цялото общество, всеки ден. Ранното откриване на рака на гърдата може да спаси живот и никоя жена не трябва да загуби живота си заради неведение или неосведоменост относно болестта. Водени от тази убеденост, Сдружение „Жените Мотористи ЕМпауърд България“ за поредна година става част от глобалната кампания срещу рака на гърдата. Нашата най-важна цел е да осигурим осведоменост и съпричастност  сред обществото относно риска за женското здраве от възникване на рак на гърдата, необходимостта от превенция, както и да д Ракът на гърдата е здравен проблем със значими обществени и социални последици при жените в целия свят.

  В световен мащаб, включително и в България, ракът на млечната жлеза е най-чест   диагностицираният живото застрашаващ рак при жените, като представлява 25% от всички злокачествени заболявания и е на второ място сред причините за смъртност от тях. Смъртността в България от рак на гърдата е по-висока от средно статистическите данни за смъртност в Европа от това заболяване. Близо 1200 българки всяка година умират от рак на млечната жлеза, а 3500 заболяват от него. Всяка година заболеваемостта от рак на гърдата се увеличава с 2%, което е сериозен показател.

  Събитието на 16.10.2021г. ще се провежда при спазване на Заповед № РД-01-748 от 02.09.2021 г. на Министъра на здравеопазването  за въвеждане на временни противоепидемични мерки!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *